Parní čističe zabijí 99,99% všech koronavirů a bakterií

26.8.2021
Parní čističe zabijí 99,99% všech koronavirů a bakterií
Parní čističe zabijí 99,99% všech koronavirů a bakterií

Společnost Kärcher nechala otestovat účinnost svých parních čističů v boji proti virům v nezávislé laboratoři. Výsledek: Při správném používání odstraní parní čističe z tvrdých povrchů až 99,999 % obalených virů*, jako je koronavirus nebo chřipka, a 99,99 % běžných domácích bakterií**. 

Obalené viry, jako je koronavirus SARS-CoV-2, mohou být neutralizovány při vysokých teplotách. Protože viry nejsou bakterie ani živé organismy, odborníci hovoří také o inaktivaci virů. V laboratoři byl na tvrdý povrch distribuován certifikovaný testovací virus (Modified-Vaccinia-Ankara-Virus), který je jedním ze zástupců obalených virů. Tato oblast byla poté vyčištěna ruční tryskou parního čističe s příslušným potahem z mikrovlákna. Bylo prokázáno, že významného snížení až o 99,999 % obalených virů lze dosáhnout při maximálním tlaku páry a s dobou čištění 30 sekund na jedné ploše.

* Testy ukázaly, že při bodovém čištění v přímém kontaktu s čištěným povrchem po dobu 30 sekund při max. tlaku páry s parními čističem Kärcher lze odstranit 99,999 % obalených virů, jako je koronavirus nebo chřipka (s výjimkou viru hepatitidy B), na běžných hladkých tvrdých površích v domácnostech (testovaný zárodek: Modified-Vaccinia-Ankara Virus).

** Při důkladném čištění s parním čističem Kärcher bude 99,99 % všech běžných domácích bakterií zničeno na běžných hladkých tvrdých površích v domácnostech za předpokladu, že rychlost čištění je max. 30 cm/s při max. výkonu páry, a to za přímého kontaktu s čištěným povrchem (testovaný zárodek: Enterococcus hirae).

Výhody použítí parních čističů

Výhody použítí parních čističů
Parní čistič SC 4 EasyFix

Tajemství čištění párou spočívá v kombinaci vody a vysoké teploty. Voda se v přístroji zahřívá, dokud nevře - vytvoří se horká pára. Tato pára pak  opouští přístroj (skrze nástavce: podlahová tryska, ruční tryska, atd.).

Malé kapky vodní páry o teplotě přibližně 100 °C dopadají na povrch rychlostí až 170 km/h. V důsledku toho se pára dostane do všech trhlin a pórů a čistí právě tam, kam při běžném mechanické čištění pomocí textilie nelze dosáhnout. 

Odolné a mastné nečistoty se uvolní během několika sekund. Poté zůstanou vyčištěné povrchy déle čisté. 

Levný provoz - postačí pouze voda a elektřina.

Využití parních čističů v domácnosti

Využití parních čističů v domácnosti
Parní žehlící stanice SI 4 EasyFix

Parní čistič na podlahy

Veškeré tvrdé podlahy jako kámen, dlaždice, PVC, laminát nebo nalakované parkety budou maximálně čisté a hygienické, a to bez užití chemie.

Parní čistič v kuchyni

Ať se jedná o armatury, obklady, skleněné nebo plastové plochy, digestoř, varnou desku nebo dřez – parní čistič SC kuchyň vyčistí hygienicky a bez větší námahy.  

Parní čistič na hladké povrchy a okna

Parní čističe SC odvádějí perfektní práci i při čištění obkladů, skleněných a zrcadlových ploch, oken, armatur, sprchových koutů, spár nebo štěrbin a starají se o absolutně hygienickou čistotu.

Parní žehlení

Kärcher parní žehlicí systém se svou vysoce kvalitní napařovací žehličkou, nepřilnavou žehlicí plochou a žehlicím prknem zkracuje dobu žehlení až o 50 %. Vyžehlené prádlo je suché a lze jej hned uložit do skříně.

Můžeme vám pomoci něco najít?