Vývoj cen hygienických systémů

1.4.2022

Proč se zvyšují ceny hygienických systémů

Vážení obchodní partneři,

dovolte nám seznámit vás s aktuální situací na trhu s papírovými produkty. Příčiny stávající situace jsou všeobecně známé, proto se spíše zaměříme na následky. Jsme si vědomi, že procentuální navýšení cen nikoho nepotěší, nyní je to však nevyhnutelné. Níže si, prosím, přečtete vyjádření vedení naší společnosti, ve kterém vás, naše vážené klienty a obchodní partnery o všem detailně informujeme.

 

Nákladná doprava i nedostatek surovin

Žijeme v nepředvídatelných časech. Co se týká hygienických a čisticích prostředků, globální trh byl kvůli covidu19 již více než dva roky v turbulencích a napadení Ukrajiny má na něj další výrazný vliv. Ovlivňují ho především stále rostoucí ceny energií, ceny ropy a surovin. Kromě toho je patrný určitý nedostatek v dostupnosti některých surovin a přepravní kapacitě. V důsledku toho žijeme v nepředvídatelných časech, ve kterých se každý den potýkáme s řadou problémů a výzev.

Níže uvedené body jsou jen nejvýraznější výzvy, s jakými se obecně vzato musí denně potýkat producenti/obchodníci papíru, dále s nimi pracovat a čelit mnoha jejich dramatickým kombinacím:

  • Náklady výroby z hlediska energetické náročnosti. Zhruba +500%. (= nerentabilnost některých provozů = rušení konkrétních položek)
  • Nedostatek suroviny (= nedostatek zboží / dramaticky omezovaný sortiment).
  • Nekontrolovatelný a trvalý růst cen a různých příplatků (u recyklovaného materiálu je ještě rychlejší než růst u celulózy, což má za následek skutečnost, že výrobky z recyklovaného papíru se někdy vůbec nevyplatí vyrábět). Buničina +50%, recyklovaná vlákna +170%, chemikálie +80%, atd.
  • Dlouhé dodací lhůty, nestabilní a stále více rostoucí náklady na balení. +20%.
  • Nepravidelná a rekordně nákladná doprava a dynamicky se zvedající cena distribuce. +30%.
  • Všeobecné následky bezprecedentní inflace, což má negativní dopad na všechny dodavatelské řetězce.

S většinou těchto záležitostí jsme seznamováni ve velmi krátkém časovém horizontu a není prostor pro žádná vyjednávání.

 

Zachování úrovně našich služeb

Takto podrobně vás informujeme hlavně proto, abyste nutnost procentuálně navýšit cenu z naší strany nepřijali jako negativní krok vůči vám, našim váženým klientům a obchodním partnerům. Jsme si vědomi komplikací spojených s celou situací a procesů, která nová nastavení obnáší a nechceme Vám působit další problémy, nicméně z výše uvedených důvodů je to nevyhnutelné.

Naši zaměstnanci a obchodní zástupci vám budou k dispozici, abyste mohli všechny změny implementovat do vašich systémů co nejoptimálněji a zohlednit všechny faktory co nejefektivněji. Zároveň je naší povinností zachovat úroveň kvality našich služeb, na kterou jste zvyklí.

Musíme jen doufat, že se situace co nejdříve navrátí do normálu a stav na trhu bude brzy opět stabilizován, přestože současné prognózy hovoří v tuto chvíli jinak. Přes všechny překážky vás ujišťujeme, že se společnost Sedláček s.r.o. bude maximálně snažit všechny negativní dopady na vzájemnou spolupráci s Vámi minimalizovat.

Žádáme vás o pochopení a pokud budete mít po přečtení otázky, obraťte se, prosím, na svého obchodního zástupce.

Děkujeme. Tým společnosti Sedláček s.r.o.

Jsme tu pro vás více než 25 let

Společnost Sedláček s.r.o. nabízí široký sortiment s vysokou dostupností. Pokud určitý výrobek není momentálně k dispozici, vždy je k dispozici alternativní produkt, který zajistí kontinuitu. Jsme tu pro vás již více než 25 let a i nadále vás budeme podporovat ve vašem podnikání a naplňovat hygienické a úklidové potřeby nabídkou individuálních produktových a servisních řešení. 

Můžeme vám pomoci něco najít?